Слава параклиса Светог Јована Златоустог у Манастиру Рмњу


Славско весеље започело је свечаним вечерњим богослужењем са петохљебницом у манастиру Рмњу коју је предводио Његово Преосвештенство Еископ бихаћко-петровачки г. Сергије 25. новембра 2018. године.
Дана 26. новембра 2018. године у рмањској долини окупило се свештенство и монаштво да би са својим Епископом прославили славу параклиса овог древног Манастира. Литургијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије.
Владици су саслуживали: архимандрит Василије (Рожић), протопрезвитер Саша Црљић и Синиша Сердар, протонамјесник Јован Бањац и ђакон Немања Рељић.
Епископ Сергије обратио се присутним вјерницима бесједом у којој је објаснио вјерном народу значај Светог Јована Златоуста за Цркву Христову, као писца Литургије и многих значајних душекорисних дјела, који је својим златним ријечима многе душе позлатио приводећи их Господу Исусу Христу.
Послије заамовне молитве освећени су славски колач и кољиво, а свечана славска трпеза љубави припремљена је у манастирском конаку.

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.