Исповијест свештенства у Химелстиру


10. марта 2017. године, на празник Светог Тарасија Цариградског, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије, служио је пређеосвећену Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Химелстиру, уз саслужење архимандрита Германа (Богојевића), схи-протосинђела Јустина (Рауера), протопрезвитера ставрофорâ Слободана Милуновића и Неђе Јањића, презвитерâ Миленка Бакмаза и Милорада Маријановића, ђаконâ Александра Секулића, Милутина Марића, Бојана Јарића и Матијаса Циренберга.

Свештенство је приступило светој тајни исповијести које је обавио игуман манастира Рмња, архимандрит Серафим (Кужић). Владика Сергије је на крају Литургије поздравио присутно свештенство пригодном бесједом говорећи о Добром Пастиру Господу Исусу Христу. Пастир Добри, не бира ни вријеме ни простор. Он је пастир Христов и кад спава, свагда доступан своме стаду, јер он ревнује за једнога човјека једнаком љубављу и силином као да има милион људи пред собом, истако је владика Сергије.

Након Литургије, одржан је редовни годишњи семинар, који је обoгаћен био излагањем и предавањем, Др Растка Јовића, доцента Богословског факултета у Београду, на тему „Епитимије у Цркви“ и „Улога пастира у стварању етоса Цркве.“

Извор: Сабор, Епархија франкфуртска и све Немачке

 

 

 

 

 

Wednesday the 26th. Affiliate Marketing.