Епископ Сергије на евангелистичком факултету у Ерлангену

22. јула 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Сергије у пратњи протопрезвитера ставрофора Маринка Радмила, пароха прве парохије нирнбершке, архимандрита Серафима (Кужића) игумана манастира Рмња, посетио је Богословски евангелистички Факултет „Фридрих Александра” Универзитета у Ерлангену.
Владику и његову пратњу је дочекала дугогодишњи сарадник на факултету гђа др Ирина Целтнер Павловић, академска саветница на одсеку за хришћанску публицистику и доцент на Институту за теологију и историју Источне Цркве.

На самом факултету госте је примила проф др Јохана Хаберер, одсек за хришћанску публицистику, која је у пријатном разговору изразила задовољство поводом ове посете. Владика Сергије се посебно захвалио евангелистичкој Цркви и факултету који су до сада имали врло добро сарадњу са нашом Црквом и Православним Богосовским Факултеом у Београду.

Владика је такође посетио интернат Евангелистичког Факултета у Ерлангену, на коме су боравили многи православни студенти из света а између осталог и данашњи Епископи, браничевски г. Игнатије и далматински г. Фотије и други. Срдачан дочек Владици Сергију уприличио је проф др Михаел Хуебнер, генерални секретар Мартин-Лутер Савеза.

После пријема, Владика је обишао православну капелу на Факултету и предиван универзитетски град Ерланген.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

 

 

 

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.