Јањски сабор у мнастиру Глоговцу

Категорија: Епархијске новости


У  Недељу свих светих 30. јуна 2013 године у манастиру Глоговцу  одржан је традиционално црквено- народни Јањски сабор. На дан Недеље свих светих служена је света архијерејска литургија коју су служили Њихова Преосвештенства епископи г. Лукијан, осечкопољски и барањски и г. Хризостом, зворничко-тузлански (администратор епархије бихаћко-петровачке) са свештенством епархије и гостију из других епархија.


Овим евхаристијским сабрањем у манастиру Глоговцу, Његово Преосвештенство г.Хризостом опростио се са свештетнством, народом и епархијом након 22 године столовања у бихаћко-петровачкој епархији. Овај сабор се разликовао од свих осталих сабора, протекао је у знаку опраштања са владиком Хризостомом. Током свечаног ручака који је уследио након свете литургије поздравне емотивне речи свештенства, начелника општине Шипово и дугогодишњих пријатеља изливале су се из срца. Несвакидашњи призор је освежио емоције и приказао тежњу ка истинских вредности.
У опроштајној беседи Преосвећени Владика Хризостом је поздравио нашег увек драгог госта Владику Лукијана, захвалио се свештенству на љубави, послушању и разумевању, пријатељима и свом народу епархије бихаћко-петровачке.
Извор: http://manastirglogovac.blogspot.cоm

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.