Света архијерејска литургија у Дрвару

Категорија: Епархијске новости

У  двадесетшесту недељу по Духовима 07. децембра 2014. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије посјетио је Дрвар и у храму Светог Саве служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење архимандрита Серафима Кужића, настојатеља Манастира Рмањ, протојереја Саше Црљића, пароха дрварског, протојереја Здравка Богојевића, секретара ЕУО-а и протођакона Николе Перковића.

Молитвеног учешће узео је велоки број вјерног народа  Дрвара, од којих су многи приступили Светом Причешћу.
У току Свете Архијерејске Литургије Епископ Атанасије је рукоположио у чин ипођакона и ђакона господина Савка Плавшића из Шипова.
По завршетку Свете литургије  новорукоположени ђакон Савко  је заједно са својом породицом уприличио трпезу љубави,  у дому мјесне заједнице Врточе-Дрвар, којој су присуствовали  Епископ Атанасије, служашчи свештеници као и многобројна родбина, пријатељи и комшије.


Састанак са представницима Срба Ливањског кантона

У недељу 07.  децембра 2014.  године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки  Атанасије се при храму Светог Саве у Дрвару, у поподневним часовима, састао са представницима Срба Ливањског кантона, Господином Славишом Михајловићем, Предсједиком  Клуба Срба у Ливањском кантону, Велимиром Кунићем, Делегатом у Представничком дому Парламента БиХ, Господином Стевицом Лукачем, Начелником општине Дрвар, Господином Урошем Макићем, Начелником општине Босанско Грахово и Господином Радованом Марковићем, Начелником општине Гламоч.
Састанку су присуствовали и Високопреподобни архимандрит Серафим (Кужић) из манастира Рмња, свештеници из Дрвара и Босанског  Грахова и познати лекар са овог простора Др Симо Билбија.
Повод за овај састанак јесте сагледавање услова живота православних Срба који живе и раде на подручју Ливањског кантона.  Ранија констатација је потврђена, а то је да је највећи проблем незапосленост Срба у јавним институцијама на општинама Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч. Овај проблем у пресудној мјери отежава опстанак и развој породица и младих на просторима ове три општине у којима у већој мјери живе Срби.
Епископ Атанасије се са начелницима општина и предсједником Клуба Срба у Ливањском кантону договорио су се о заједничким циљевима и програмима који имају за циљ побољшања услова живота Срба на подручју Ливањског кантона.

БЕСЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА
I - дио
II - дио

 

 

 

 

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.