ЕПИСКОП БИХАЋКИ АТАНАСИЈЕ ОСВЕТИО НОВИ ХРАМ У МОКРОНОГАМА

Категорија: Епархијске новости

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Атанасије у вечерњим часовима у недељу 20. јула 2014. године, уочи Дана успомене на великог угодника Божијег - Светог Великомученика Прокопија, осветио је нови храм посвећен истоименом Светитељу у селу Мокроноге недалеко од Дрвара.

У чину освећења Епископу су саслуживали Високопреподобни архимандрит Серафим (Кужић), Настојатељ манастира Рмња, Пречасни протонамјесник Саша Црљић, парох Прве парохије дрварске и епархијски ђакон Никола Перковић, док су остали свештеници појали и помагали у радњама током освећења.

Изградња овог новог храма Светог Великомученика Прокопија започета је 21. јула 2009. године када су освећени темељи. Великим и несебичним залагањем ктитора храма браће Медаревић Драшка и Маринка из Мокронога, који живе и раде у Србији,  у првој половини ове године радови на изградњи храма су завршени.  Кум храма био је Господин  Раде Маркановић из Мокронога.

У бесједи на крају чина освећења храма Епископ Атанасије захвалио је ктиторима храма и свим људима који су учествовали у подизању храма и истекао значај ктиторства пред Богом, Његовим светима и православним нашим прецима.

На крају освећења, уприличена је трпеза љубави, за време које су уручене архијерејске грамате и похвалнице свима заслужнима за изградњу  храма.

БЕСЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

 

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.