Епископ Атанасије са монаштвом и народом у Манастиру Веселиње

Категорија: Епархијске новости

На дан када Црква прославља Светог мученика Лонгина Капетана, Његово Преосвештенство Епископ Атанасије служио је Свету Литургију у Манастиру Светога Јована Крститеља – Веселиње, у Гламочу.

Преосвећеном Владици саслуживали су настојатељи и намјесници свих тренутно активних Манастира у Епархији бихаћко-петровачкој. А народ је испуњава цео храм. Манастир је бар за један дан био жив.

Обративши се сабраним вјерницима у два наврата Епископ је подвукао важност сабирања у храму на Светој Литургији и суштину Свете Тајне Причешћа која се даје вјернима у овом Сабрању. 
Ово данашње сабирање на Светој Литургији, невеликог монашког братства Епархије бихаћко-петровачке, знак је пажње према овој Светој Обитељи  Веселињској, која, нажалост , тренутно стоји пуста вапијући за домостроитељем који ће бити спреман на подвиг у њој. Епископ је нагласио сабраним људима да свакако гледају да обнове своје домове, огњишта предака својих, своје њиве и ливаде које су их храниле напоменувши да ће нас кроз то сјећање и обнову обновити Господ. Очигледна је била жеља сабраног народа да се обнови живот монаштва у Манастиру Веселиње, на што им је Епископ обећао да ће то бити у што скоријем могућем року .
Послије Свете Литургије, Епископ са свештеномонасима, свештеницима и народом се послужио за трпезом која је од гламочке црквена заједнице уготовљена за ову прилику.
Епископ Атанасије је одржао радни састанак са старјешинама Манастира разговарајући о текућим проблемима и изазовима који су актуелни у животу монаштва Епархије бихаћко-петровачке.  Позвао је монаштво на активно учешће у решавању свих монашких питања и дао је монасима на знање да ни један монашки проблем неће решавати без њиховог благоразумног суделовања.

БЕСЈЕДА ЕПИСКОПА АТАНАСИЈА

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.