Епископ Атанасије најближим сарадницима посетио премијерa УСК

Категорија: Епархијске новости

 

Разговарали се о низу питања која муче православну вјерску заједницу, а било је ријечи и о заједничким активностима које стоје испред Владе УСК и Бихаћко-Петровачке Епархије, када је у питању побољшање услова живота људи на овом подручју.


БИХАЋ, 10 септембар - Настављајући континуирану и добру сарадњу између Српске православне цркве са извршном власти Унско - санског кантона, Епископ бихаћко-петровачки Атанасије са блиским сарадницима посјетио је данас Хамдију Липовачу, премијера унско-санског кантона.

Они су разговарали о питањима која муче православну вјерску заједницу, а разговарало се и о заједничким активностима које стоје испред Владе УСК и бихаћко-петровачке Епархије, када је у питању побољшање услова живота људи на овом подручју.

У току разговора премијер Липовача је напоменуо да од духовног вође зависи да ли ће својим примјером окупљати народ и вјернике око себе и водити их ка миру, толеранцији, слози и суживоту. Владика Атанасије је управо са великим ентузијазмом преузео нову дужност са намјером да православна заједница заједно са хрватском и бошњачком живи у срећној мултиетничкој средини са високим степеном поштовања и уважавања.

Владика Атанасије се захвалио премијеру Липовачи на досадашњем ангажману и активном учешћу на стварању што бољег амбијента за функционисање Српске православне цркве на подручју ове Епархије.

Извор

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.