Божићни празници у Рмњу 2012.

Категорија: Божићни празници

Дана 06. 01. 2012. године одржано је вечерње Богослужење, што нас је увело у обиљежавање  Божићних празника, који православни хришћани прослављају по Јулијанском календару, са посебном радошћу и надом за боље здравље и спасење.


Вечерње Богослужење је одржано у цркви Св. Николе, која се налази у саставу манастира Рмња, уз присуство вјерних мјештана Мартин Брода и њихових гостију.

Службу је предводио архимандрит Серафим, настојатељ манастира, који је позвао присутне вјернике на међусобну слогу и помагање, братску љубав и праштање, али и на покорност и понизност према људским вриједностима.
 
Након вечерњег Богослужења, у порти манастира Рмња, свечано је запаљен Бадњак, што је на лицима присутних мјештана изазвало осмијех и по коју сузу, уз призивање да се традиција наших предака на овим просторима не изгуби и не заборави.
Дан 07. 01. почео је свечарски, Божићним Јутрењем и свечаном Литургијом, која обиљежава Рођење Христово, најрадоснији хришћански празник.
Након прочитаног Јеванђеља, присутним вјерницима обратио се игуман Сергије са бираним ријечима :
'' ... Христовим Рођењем свијет је обасјан свјетлошћу знања и богознања. Његовим уласком у свијет настаје почетак уистину новог времена, почиње истински нова ера, крај ере незнабоштва и почетак ере Христопознања и његовог рачунања времена у роду људскоме.  
Свјетиљка новорођенога Богомладенца обасјава таму вјекова, осмишљава дубине,
ширине и висине постојања ... ''
Уз свечарски поздрав '' МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ '' упућена је честитка свим присутним вјерницима и свим људима добре воље.

ИНФО Рмањ манастир

Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.